یکشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۵ / قبل از ظهر / | 2026-10-04
کد خبر: 83441 |
تاریخ انتشار : ۲۶ تیر ۱۴۰۵ - ۹:۱۴ | ارسال توسط :
۰
♥1
ارسال به دوستان
پ

ضرب‌الاجل ۲ ماهه فرماندار برای سهم کتابخانه‌ها؛ جبارنژاد: کتابخانه‌های باشت به کانون‌های پویای اجتماعی تبدیل می‌شوند   جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان باشت با حضور فرماندار و مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن اجتماعات فرمانداری باشت برگزار شد. در این نشست، بر لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، تکمیل پروژه‌های عمرانی کتابخانه‌ای و استفاده […]

ضرب‌الاجل ۲ ماهه فرماندار برای سهم کتابخانه‌ها؛ جبارنژاد: کتابخانه‌های باشت به کانون‌های پویای اجتماعی تبدیل می‌شوند

 

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان باشت با حضور فرماندار و مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن اجتماعات فرمانداری باشت برگزار شد. در این نشست، بر لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، تکمیل پروژه‌های عمرانی کتابخانه‌ای و استفاده از ظرفیت‌های محلی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی تأکید شد.

فرماندار باشت: پرداخت مطالبات کتابخانه‌ها اولویت مدیریت شهرستان است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، بهنام برازنده، فرماندار باشت، در این جلسه ضمن قدردانی از عملکرد اداره کتابخانه‌های شهرستان در تحقق مصوبات پیشین، اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی این جلسه، بررسی واریز سهم نیم‌درصد درآمد شهرداری‌ها به حساب کتابخانه‌ها بود.

وی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: ضمن سپاس از همراهی شهرداران محترم، با توجه به نیازهای موجود، شهرداری‌های باشت و بوستان موظف شدند ظرف مدت دو ماه، مطالبات کتابخانه‌ها مربوط به سال ۱۴۰۴ را به‌طور کامل تسویه کنند. همچنین برنامه‌ریزی‌های لازم جهت پرداخت به‌موقع این سهم در سال ۱۴۰۵ نیز در دستور کار قرار گرفت.

برازنده با اشاره به محدودیت اعتبارات دولتی تصریح کرد: با توجه به ضرورت توسعه فضاهای فرهنگی، اتکا به اعتبارات استانی و شهرستانی کافی نیست. از این رو مصوب شد که با بهره‌گیری از ظرفیت معتمدین، خیرین و بخش خصوصی، گام‌های موثرتری برای رفع نیازمندی‌های حوزه کتابخانه‌ها برداشته شود. همچنین از مدیرکل محترم کتابخانه‌های استان انتظار می‌رود در بحث تأمین نیروی انسانی و جذب اعتبارات ملی، سهم ویژه شهرستان باشت را مدنظر قرار دهد.

فرماندار باشت با تأکید بر هم‌افزایی ظرفیت‌های نخبگانی شهرستان گفت: در نشست‌های آتی انجمن کتابخانه‌ها، مقرر شد از حضور و همفکری نخبگان علمی، فرهنگی و اجتماعی، دانش‌آموزان مستعد و روحانیت معظم بهره‌مند شویم. وی افزود: با تکیه بر این ظرفیت‌ها و حمایت‌های نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، مسیر گسترش فرهنگ کتابخوانی هموارتر شده و برنامه‌های فرهنگی متناسب با شأن مردم باشت اجرا خواهد شد.

برازنده در پایان ضمن تقدیر از زحمات شهردار و اعضای شورای شهر در خصوص تکمیل ساختمان جدید کتابخانه مرکزی شهر باشت، گفت: این پروژه که در مراحل نهایی قرار دارد، آماده افتتاح است. تنها در بحث سیستم سرمایشی نواقص جزئی وجود داشت که با تأکیدات صورت گرفته، ظرف یک تا دو هفته آینده مرتفع و این فضای فرهنگی به طور کامل در اختیار شهروندان عزیز باشتی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان: کتابخانه‌ها به «پاتوق‌های فرهنگی و اجتماعی» برای مقابله با آسیب‌ها تبدیل شده‌اند

محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با تأکید بر تغییر کارکرد کتابخانه‌ها از قرائت‌خانه‌های سنتی به مراکز فعال اجتماعی، گفت: «امروزه بیش از ۶۵ باب کتابخانه عمومی با بیش از ۸۰۰ هزار نسخه کتاب در سطح استان فعال است که قریب به ۳۰ هزار عضو فعال از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند و این شبکه مویرگی، نهاد کتابخانه‌های عمومی را پس از آموزش و پرورش، به گسترده‌ترین دستگاه فرهنگی استان تبدیل کرده است.»

جبارنژاد با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی باید به کانون‌های اصلی پویایی جامعه تبدیل شوند، تصریح کرد: «ما به دنبال عبور از رویکرد صرفِ “قرائت‌خانه” هستیم. کتابخانه‌های ما اکنون به پاتوق‌هایی برای شاهنامه‌خوانی، محافل ادبی، گفت‌وگوهای میان‌نسلی و فعالیت‌های فرهنگی تبدیل شده‌اند که راهکاری مؤثر برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی است.»

وی در خصوص وضعیت شهرستان باشت خاطرنشان کرد: «این شهرستان با دارا بودن ۵ باب کتابخانه شهری و روستایی (از جمله در بوستان و چاه‌تلخ)، ظرفیت فرهنگی بالایی دارد. در تابستان امسال نیز برنامه‌های متنوعی نظیر مسابقات نقاشی، محافل کتابخوانی و حلقه‌های شاهنامه‌خوانی در دستور کار است و تلاش می‌کنیم تا با مساعد شدن شرایط، اردوهای جهادی یک‌روزه کتابخوانی را در مناطق عشایری این شهرستان برگزار کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان درباره پروژه کتابخانه ولی‌عصر (عج) گفت: «این پروژه با تلاش‌های صورت‌گرفته در زمان کوتاهی احداث شد؛ اما به دلیل برخی نواقص فنی کوچک از جمله سیستم‌های سرمایشی، فعلاً امکان بهره‌برداری ندارد. طبق قرارداد، پیمانکار متعهد به رفع این نواقص است و با پیگیری‌های فرماندار محترم شهرستان و رایزنی‌های ما در مرکز استان، امیدواریم این مشکل در اسرع وقت حل شود.

جبارنژاد با اشاره به لزوم نگاه «سرمایه‌گذاری» به مقوله فرهنگ، خطاب به مدیریت شهری گفت: «اگرچه از تنگناهای مالی شهرداری‌ها آگاهیم و از همکاری‌های خوب شهرداران باشت و بوستان (به ویژه آقای محمدی) قدردانی می‌کنیم، اما انتظار داریم این تعاملات بیش از پیش تقویت شود؛ چرا که هر ریال هزینه‌کرد در حوزه کتاب، نه یک هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده فرزندان و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

وی در پایان با اشاره به نقش دکتر تاجگردون، نماینده مردم در مجلس، افزود: «ایشان به‌عنوان یک چهره ملی، حمایت‌های ویژه‌ای از توسعه کتابخانه‌ها داشته‌اند. پیشنهاد ما این است که با بهره‌گیری از توان و دغدغه‌مندی ایشان و مشارکت نهادهای مالی مانند بانک پاسارگاد، طرح احداث ۴ الی ۵ باب کتابخانه کوچک مقیاس (در ابعاد ۱۲۰ تا ۱۳۰ مترمربع) در پارک‌های شهرستان باشت به‌عنوان پایلوت عملیاتی شود تا دسترسی مردم به کتاب در فضاهای عمومی بیش از پیش تسهیل گردد.

در ابتدای این جلسه، حاتم یوسفی رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان باشت ضمن بررسی مصوبات جلسات پیشین، گزارشی جامع از مهم‌ترین فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده توسط این اداره در بازه زمانی اخیر ارائه کرد. در این جلسه پیرامون چالش‌ها و فرصت‌های توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای منطقه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید