ظرفیتی که در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده/ رتبه برتر استان در زمینه پوشش گیاهی در خاورمیانه کهگیلویه و بویراحمد رتبه برتر خاورمیانه در زمینه گیاهان دارویی را دارد اما با وجود این پتانسیل یکی از استان های با نرخ بالای بیکاری است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت : طبق آنچه سرپرست سازمان […]
ظرفیتی که در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده/ رتبه برتر استان در زمینه پوشش گیاهی در خاورمیانه
کهگیلویه و بویراحمد رتبه برتر خاورمیانه در زمینه گیاهان دارویی را دارد اما با وجود این پتانسیل یکی از استان های با نرخ بالای بیکاری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت : طبق آنچه سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: نرخ بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد از ۱۳.۳ درصد سالهای ۹۵ و ۹۶ به ۱۰.۸ درصد کاهش یافته اما علی رغم این کاهش در نرخ بیکاری بازهم کهگیلویه و بویراحمد از استان هایی است که نرخ بالای بیکاری را دارد.
نرخ بیکاری کشور ۱۰.۷ درصد است و کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به میانگین کشوری است اما این نرخ برای استانی با ۷۱۳ هزار و ۵۰ نفر جمعیت رقم بالایی است.کهگیلویه و بویراحمد هیچ گونه کارخانه و واحد بزرگ صنعتی برای اشتغال و رفع بیکاری ندارد اما سرشار از ظرفیت و پتانسیل است.
کهگیلویه بویراحمد به لحاظ منابع نفت و گاز رتبه دوم کشور، منابع آبی بعد از استان های شمالی رتبه دوم و به لحاظ پوشش جنگلی و مرتع رتبه اول کشور را دارد، این استان پتانسیلها و ظرفیت های دیگری در حوزه کشاورزی و تولیدات باغی مانند سیب و لیمو را دارد.همچنین به لحاظ منابع معدنی دارای ظرفیت خوبی است ولی بازهم ابالاترین نرخ بیکاری را دارد و جزء ۱۵ استان اول کشور در نرخ بیکاری است.
یکی دیگر از ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد که به آن زیاد اشاره شده اما کمتر گامی برای تحقق آن برداشته شده حوزه گیاهان دارویی است.این استان به لحاظ پوشش گیاهی رتبه برتر در خاورمیانه را دارد و وجود ۴۷۵ گونه گیاهی و دارویی که برخی از آنها کمیاب است این استان را در حوزه گیاهان دارویی برتر کرده است.
استاندار کهگیلویه بویراحمد با اشاره به اینکه استان قطب گیاهان دارویی است، افزود: سینره و زرد بند دو شرکت گیاهان دارویی استان هستند که محصولات آنها صادر می شود.
حسین کلانتری به واحدهای فرآوری گیاهان دارویی در شهر باشت هم اشاره کرد و یادآور شد: سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی منجر به ایجاد اشتغال و رفع بیکاری می شود.
وی عنوان کرد: استان آماده حضور سرمایه گذار در همه حوزه ها از جمله گیاهان دارویی است و از سرمایه گذاران این بخش حمایت می کنیم.
انتهای پیام/