جمعه, ۱۵ خرداد ۱۴۰۵ / بعد از ظهر / | 2026-06-05
کد خبر: 63544 |
تاریخ انتشار : ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵ | ارسال توسط :
۰
3
ارسال به دوستان
پ

مدیر جهاد کشاورزی باشت تاکید کرد؛ پرهیز از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باشت گفت: حفظ بقایای گیاهی و اجتناب از آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول لازم و ضروری است. محمد انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار صدای باشت اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول […]

مدیر جهاد کشاورزی باشت تاکید کرد؛

پرهیز از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باشت گفت: حفظ بقایای گیاهی و اجتناب از آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول لازم و ضروری است.

محمد انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار صدای باشت اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول از سطح مزارع باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک زراعی، آلودگی آب و هوا و محیط زیست شده و سبب تخریب شدید مواد مغذی در سطح خاک می‌شود که همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت.

وی افزود: سوزاندن کاه و کلش موجودات زنده و مفید خاک را از بین برده رطوبت خاک را کاهش داده و خاک زراعی را فشرده و سفت کرده، حاصلخیزی خاک را کاهش می‌دهد و لطمه‌های جبران ناپذیر به مزارع و خاک‌های کشاورزی و مواد آلی خاک وارد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باشت در ادامه بیان کرد: کشاورزان برای این اقدام خود دلایلی نظیر سریع‌تر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علف‌های هرز را عنوان می‌کنند که بایستی به جای این روش غلط، استفاده از سموم مناسب و تناوب زراعی و اجرای خاک‌ورزی حفاظتی را جایگزین کرد.

انصاری در ادامه افزود: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی شده و متخلفین به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.

وی به کشاورزان تاکید کرد: از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جدا خودداری کنند و در صورت مشاهده موارد تخلف را با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اعلام کنند.
پایان پیام/

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید