چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-04
کد خبر: 67140 |
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۷:۴۳ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

شمارش حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: شمارش حیات وحش مناطق حفاظت شده گرمسیری توسط ۳۲ گروه همکاران محیط زیست استان از امروز آغاز شد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، “محسن پاکباز” در جمع خبرنگاران  اظهار کرد: ۱۵۰ نیروی سازمان […]

شمارش حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: شمارش حیات وحش مناطق حفاظت شده گرمسیری توسط ۳۲ گروه همکاران محیط زیست استان از امروز آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، “محسن پاکباز” در جمع خبرنگاران  اظهار کرد: ۱۵۰ نیروی سازمان حفاظت محیط زیست در قالب ۳۲ گروه با همکاری نهادهای زیست محیطی، حیات وحش مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع گرمسیری استان را شمارش خواهند کرد.

پاکباز ادامه داد: سالجاری علاوه بر سرشماری حیات وحش مناطقی مثل “خائیز”(کهگیلویه)، “دِیل”(گچساران)، “خامی”(باشت)، “سولک(بهمئی)، مناطق شکار ممنوع “لار”(باشت) و “کوه حاتم تُلِرَش” (حد فاصل شهرستان بهمئی و لِنده و بهبهان در خوزستان)، همچنین کوه” اَشکر” به عنوان منطقه شکار ممنوع در شهرستان چرام به مناطق شمارش شده اضافه شد.

وی با اشاره به هدف های حضور این گروها در مناطق حفاظت شده برای سرشماری ها گفت: بررسی زیست گاه ها، پوشش گیاهی همچنین وضعیت رویش گیاهی در مناطقی که طعمه حریق شدند، آبشخورها، بیماری احتمالی یا تلفات حیات وحش، بررسی برخی از گونه های حیوانی مثل “پلنگ” اینها از هدف های سرشماری حیات وحش است.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: پس از سرشماری ها، نتایج آنالیز و برنامه ریزی برای حفاظت بهتر صورت می گیرد به طوری که پس از پایش سال گذشته حیات وحش در منطقه گرمسیری استان، مناطقی مثل کوه “خائیز”در کهگیلویه که در آتش سوختند فضاهایی که نیاز به ترمیم و تقویت رویش گیاهی بود اقدام های لازم برای احیا انجام شد.

پاکباز با اشاره به نتایج شمارش حیات وحش در سال گذشته یادآور شد: جمعیت حیات وحش استان مطلوب بود، بیماری منجر به تلفات زیاد حیات وحش مشاهده نشد، زیستگاه ها خوب بودند و نیازی به علوفه دستی نبود، و آبشورهایی که مشترک با دام های اهلی بود تفکیک شدند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲ نوع آب و هوای سرد و گرم است و زیستگاه های متنوعی اعم از یخچال های دائمی، کوهستان های مرتفع و برفگیر، جنگل های بلوط و گونه های مختلفی در این استان وجود دارد که شکار بی رویه و غیرقانونی تهدیدی برای حیات وحش این خطه است.

کهگیلویه و بویراحمد با توجه به پستی و بلندی های فراوان و تنوع اقلیمی، هفت منطق حفاظت شده؛ “دنا” ، “دنای شرقی” ،”خاییز سرخ” ، “خامی” ، “دیل” ،”سولک” و “سیوک” در این استان زیبای طبیعی وجود دارد که این مناطق بیش از ۱۰ درصد مساحت استان را تشکیل داده است.

استان علاوه بر داشتن هفت منطقه حفاظت شده، همچنین ۶ منطقه شکار ممنوع شامل: “کوه حاتم تلرش” حد فاصل شهرستان بهمئی و لِنده و بهبهان در خوزستان، “پادنای سمیرم”، “ماغر” در شهرستان بهمئی، “لار” در شهرستان باشت، “خرم ناز” در بویراحمد و “کوه اشکر” در شهرستان چرام، دارد.

پارک ملی “دنا” با وسعت ۲۵ هزار و ۸۲۳ هکتار در این استان پناهگاه حیات وحش ، زیستگاه‌ نمونه جانوران وحشی و اثر طبیعی ملی با مجموعه‌های گیاهی کم‌نظیر است.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید