دوشنبه, ۲۰ مهر ۱۴۰۵ / قبل از ظهر / | 2026-10-12
کد خبر: 85327 |
تاریخ انتشار : ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۴ | ارسال توسط :
۰
♥7
ارسال به دوستان
پ

توسعه کشاورزی دانش‌بنیان در باشت؛ از انتقال یافته‌های تحقیقاتی به باغداران تا تولید ۱۲ هزار تن برنج و آماده‌سازی بذور گندم   مدیر جهاد کشاورزی باشت از اجرای برنامه‌های متنوع برای توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری تولید و تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان این شهرستان خبر داد و گفت: انتقال یافته‌های تحقیقاتی به باغداران مرکبات، […]

توسعه کشاورزی دانش‌بنیان در باشت؛ از انتقال یافته‌های تحقیقاتی به باغداران تا تولید ۱۲ هزار تن برنج و آماده‌سازی بذور گندم

 

مدیر جهاد کشاورزی باشت از اجرای برنامه‌های متنوع برای توسعه کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری تولید و تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان این شهرستان خبر داد و گفت: انتقال یافته‌های تحقیقاتی به باغداران مرکبات، توسعه کشت ارقام پرمحصول برنج و آماده‌سازی بذور گندم برای کشت پاییزه، از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در بخش کشاورزی باشت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، سیده فاطمه حسینی اظهار کرد: در راستای ترویج روش‌های نوین باغداری و کاهش فاصله میان تحقیقات و عرصه اجرا، دوره آموزشی یک‌روزه انتقال یافته‌های تحقیقاتی در مزارع الگویی مرکبات روستای گلستان شهرستان باشت برگزار شد.

وی افزود: در این دوره، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان، تازه‌ترین یافته‌های علمی در زمینه مدیریت آفات، تغذیه گیاهی و روش‌های نوین آبیاری را در محیط واقعی مزارع برای کشاورزان و باغداران تشریح کردند.

مدیر جهاد کشاورزی باشت با اشاره به اهمیت مزارع الگویی در انتقال دانش به بهره‌برداران گفت: مشاهده عینی نتایج روش‌های علمی و مقایسه عملکرد مزارع الگویی با شیوه‌های سنتی، نقش مؤثری در ترویج کشاورزی دانش‌بنیان و افزایش ضریب نفوذ دانش در باغات دارد.

حسینی ادامه داد: باغداران در این برنامه ضمن بازدید میدانی از مزارع الگویی مرکبات، با کارشناسان به تبادل نظر پرداختند و راهکارهای عملی برای مدیریت چالش‌های فصل زراعی جاری مورد بررسی قرار گرفت.

وی کاهش هزینه‌های تولید، مدیریت صحیح نهاده‌ها، افزایش بهره‌وری و در نهایت ارتقای درآمد کشاورزان را از اهداف اصلی اجرای برنامه‌های ترویجی و آموزشی در بخش کشاورزی شهرستان عنوان کرد.

کشت برنج در ۱۵۰۰ هکتار از شالیزارهای باشت

مدیر جهاد کشاورزی باشت در ادامه از کشت ارقام پرمحصول «شمیم» و «فجر» در سطح یک هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزارهای این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به سازگاری اقلیمی و استقبال بهره‌برداران، این ارقام بخش قابل توجهی از سطح زیرکشت برنج شهرستان را به خود اختصاص داده‌اند.
حسینی طول دوره رشد کوتاه، عملکرد مطلوب و کیفیت پخت مناسب را از ویژگی‌های این ارقام برشمرد و افزود: با توجه به شرایط مساعد جوی و اقدامات انجام‌شده برای تأمین نهاده‌ها و آب مورد نیاز، میانگین عملکرد برنج حدود ۸ تا ۱۰ تن در هکتار پیش‌بینی می‌شود که در مجموع، امکان برداشت حدود ۱۲ هزار تن محصول برنج از سطح زیرکشت شهرستان را فراهم می‌کند.

وی همچنین به اجرای طرح ترویجی کشت برنج به روش قطره‌ای در مزرعه‌ای به مساحت پنج هزار مترمربع اشاره کرد و گفت: صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش هزینه‌های تولید و کاهش مصرف نهاده‌های شیمیایی از جمله مزایای این روش است و توسعه این الگوی کشت در سال زراعی آینده مورد توجه قرار خواهد گرفت.

آغاز آماده‌سازی بذور گندم برای کشت پاییزه

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز عملیات آماده‌سازی و بوجاری بذور گندم برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اهمیت کشت پاییزه در تأمین امنیت غذایی و ضرورت استفاده از ارقام اصلاح‌شده و باکیفیت، تمهیدات لازم برای تأمین بذر گواهی‌شده کشاورزان شهرستان اتخاذ شده است.

وی بوجاری بذر را یکی از مراحل مهم در آماده‌سازی برای کشت موفق دانست و افزود: در این فرآیند، بذور شکسته، ناخالصی‌ها، بذر علف‌های هرز و سایر آلودگی‌های احتمالی جداسازی می‌شود که می‌تواند در افزایش کیفیت بذر و بهبود جوانه‌زنی مؤثر باشد.

مدیر جهاد کشاورزی باشت ادامه داد: نظارت بر فرآیند بوجاری توسط کارشناسان حوزه‌های زراعت و حفظ نباتات انجام می‌شود و ضدعفونی بذور نیز با استفاده از سموم استاندارد و توصیه‌شده صورت می‌گیرد تا از بروز و گسترش بیماری‌های قارچی از جمله سیاهک‌ها در مزارع گندم پیشگیری شود..

حسینی در پایان از کشاورزان شهرستان خواست برای تهیه بذر مورد نیاز خود به مراکز مجاز معرفی‌شده از سوی جهاد کشاورزی مراجعه کنند و از مصرف بذور خودمصرفی و غیرتصفیه‌شده که از کیفیت لازم برخوردار نیستند، خودداری کنند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید