بخشدار مرکزی باشت: دهیاران ، خط مقدم پیشگیری از آتش سوزی در مراتع و جنگلها بخشدار مرکزی شهرستان باشت گفت : دهیاران و شوراهای اسلامی روستایی در خط مقدم پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در مراتع و جنگلها قرار دارند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، محسن ظفری در کارگاه مدیریت مشارکتی […]
بخشدار مرکزی باشت:
دهیاران ، خط مقدم پیشگیری از آتش سوزی در مراتع و جنگلها
بخشدار مرکزی شهرستان باشت گفت : دهیاران و شوراهای اسلامی روستایی در خط مقدم پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در مراتع و جنگلها قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت، محسن ظفری در کارگاه مدیریت مشارکتی حل چالشهای تعارضات حیات وحش و جوانع محلی با حضور فرمانده یگان محیط زیست استان و کارشناسان همراه بخشداران بخش مرکزی وبخش بوستان رئیس وکارکنان منابع طبیعی، رئیس وکارکنان محیط زیست، رئیس کوهنوردی شهرستان، سرپرست فنی و حرفه ای دهیاران در کانون پرورش فکری باشت برگزار شد.
محسن ظفری افزود : با توجه به وظایف قانونی دهیاری ها در خصوص مقابله با آتش سوزی و همچنین براساس تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستایی نقش مهمی در پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در مراتع و جنگلها دارند.
محسن ظفری یادآورشد: هماهنگی با ادارات منابع طبیعی. محیط زیست، دهیاران، رئیس کوهنوردی شهرستان برای اعلام ظرفیت های تجهیزاتی دهیاری و همکاری و عملیات مشترک در صورت بروز آتش سوزی، استفاده و بهره گیری از ظرفیت داوطلبان جهت کمک به اطفاء حریق های احتمالی، نصب تابلو و بنر با موضوع ممنوعیت روشن کردن آتش در پارکها، فضای سبز و فضاهای مورد استفاده گردشگران، شناسایی کانون های بحرانی حریق، اتخاذ تدابیر اجرایی به منظور جلوگیری از سوزاندن پسماند کشاورزی در اراضی حاشیه عرصه های منابع طبیعی، پیش بینی تمهیدات لازم برای جلوگیری از گسترش آتش در مراتع از طریق ایجاد آتش بر و … و ذخیره و نگهداری آب در مخازن ذخیره آب ثابت و متحرک به ویژه در مناطق مستعد آتش سوزی از مهمترین وظایف و اقدامات دهیاران و شوراها است.
ظفری با تاکید بر اینکه در حال حاضر چند پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی بخش مرکزی وبخش بوستان راه اندازی شده است، افزود: خرید تجهیزات اطفاء دمنده در مناطق مستعد آتش سوزی یکی از اولویتهای هزینه کرد اعتبارات دهیاریها در سالجاری می باشد که دستور العملها و مکاتبات مربوطه تدوین و ابلاغ شده است.
ظفری یادآورشد: اطلاع رسانی به روستائیان و کشاورزان در زمینه پیشگیری و کنترل آتش سوزی ها تاثیر بسیاری بر کاهش خسارات ناشی از این حوادث داشته و دوره های آموزشی مربوطه نیز در سطح روستاهای شهرستان در حال اجرا می باشد.
ظفری بخشدار مرکزی باشت در پایان با قدردانی از هئیت کوهنوردی شهرستان باشت گفت: کوهنوردان در بحران های مختلف از جمله آتشسوزی ها همیشه جلوتر از مسوولان حضور دارند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان عنوان کرد
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرانه بالای حفاظت و کمبود نیرو از چالشهای محیط زیست استان است و با همکاری مراجع قضایی و انتظامی و مشارکت جوامع محلی بخش اعظمی از این چالش را می توان مرتفع کرد.
جمشید عبدی پور افزود: مطابق با استاندارد جهانی و با توجه به توپوگرافی عمدتا کوهستانی مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان، کمبود نیروی انسانی و سرانه بالای حفاظتی از مهمترین چالش های محیط زیست است.
وی اظهارکرد: می دانیم که اغلب مسیرهای تردد محیطبانان در کهگیلویه وبویراحمد صعبالعبور است و طبیعتاً این موضوع در بحث حفاظت، انرژی زیادی را از محیط بانان میگیرد و این وظیفهای است که ما تقبل کردهایم و باید انجام دهیم، بنابراین میتوان با مشارکت جوامع محلی و ارتباط گرفتن با دوستداران طبیعت از ظرفیت آنان نیز استفاده کرد.
در ادامه محمود قلی پور پیشکسوت ورزشی و مربی قدیمی و رئیس هیات کوهنوردی شهرستان باشت از آمادگی کامل هئیت کوهنوردی در بحران های مختلف از جمله آتشسوزی های شهرستان خبر داد.
در پایان جلسه سید محمد باقر موسوی آموزش پژوهش منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان باشت طریق استفاده از دمنده در زمان بحران آتشسوزی را برای حاضران بیان کرد.