سخنرانی مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت پیش از خطبههای نماز جمعه بمناسبت گرامیداشت هفته تربیت اسلامی و امور تربیتی به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت ،مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت در محمد مراد پور با حضور در مصلی امام خمینی( ره) باشت در جمع نمازگزاران گفت:با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهداء، […]
سخنرانی مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت پیش از خطبههای نماز جمعه بمناسبت گرامیداشت هفته تربیت اسلامی و امور تربیتی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت ،مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت در محمد مراد پور با حضور در مصلی امام خمینی( ره) باشت در جمع نمازگزاران گفت:با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهداء، شهدای والامقام عرصه تعلیم و تربیت بویژه رجایی و باهنر و تبریک هفته تربیت اسلامی و امورتربیتی به همه تلاشگران تعلیم و تربیت بالاخص مربیان پرورشی، با اشاره به روزشمار و شعار امسال با عنوان” تربیت همیشه و همه جا و نیز اینکه همه ما در امر تربیت سهیم هستیم” به تعریف تربیت از منظر اسلام و اسناد فرادستی اشاره نمودند که عبارت است فرایند تعاملی زمینه ساز تعالی پیوسته هویت متربیان، مبتتی بر نظام معیار اسلامی و به صورت یکپارچه و متوازن در راستای هدایت فراگیران در مسیر آماده شدن جهت تحقق آگاهانه و اختیارب مراتب حیات طیبه در همه ابعاد است.
در ادامه به نقش و جایگاه تعلیم و تربیت غیررسمی با تاکید بر کانون خانواده به عنوان نخستین آموزشگاه و والدین در قامت نخستین آموزگاران پرداختند چراکه پایدارترین یادگیری ها از نهاد خانواده منشا می گیرند.
وی افزود:در کنار تعلیم و تربیت رسمی یعنی مدارس در زمینه آموزش و نهادینه کردن و گسترش تربیت اسلامی و دینی، جایگاه خانواده انکارناپذیر است و حتی میتوان گفت که جایگاه حیاتی تر دارد.
وی به برخی شاخص های تربیت اسلامی اشاره نمودند که عبارتند از تربیت طبیعی در برابر تربیت عاریتی، ترجیح دادن تربیت غیر کلامی و عملی به جای تربیت صرفا کلامی، توجه به مقوله تدریجی بودن به جای تسریع گرایی در امر تربیت، ترجیح دادن تربیت نمادین به جای سبک تربیتی برنامه ای و خطی، توجه به عینیت بخشی و رساگویی به جای کلی گویی و مبهم گرایی در امر تربیت و بطور کلی باید به امر تربیت شدن به جای تربیت کردن حرکت کرد.
مرادپور گفت تربیت مخصوص آموزش وپرورش نیست.
تربیت یا رشد از زمان جنینی وقبل از تولد هم جزئی از تربیت است چرا که پدر ومادر در این تربیت نقش دارند.
در قران سفارش شده است تربیت را قبل از تعلیم یادبگیریم.اگر محبت درخانواده باشد فرزندان مانیاز به محبت دیگران در بیرون از خانواده ندارند.
مرحله اول از تولد تا هفت سالگی است که نام آنراخوشی وسیادت میگویند که این هفت سال در کانون گرم خانواده تربیت ورشد ونمو شروع می شود.
مادرانی که ارتباط خوب بافرزندان ندارند که به مادران یخچالی معروف هستند ونتوانند بافرزندان خود ارتباط مثبت وعاطفی بگیرند باعث میشوند که فرزندان به درخواستهای دیگران در بیرون از خانه جواب مثبت دهند.
فرزندان اگر در خانه به پدر مادربرادر وخواهر خود اعتماد نداشته باشد در جامعه نمیتواند به کسی اعتماد داشته باشد واین اعتماد باید درخانواده نهادینه شود.