چهارشنبه, ۹ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-10-30
کد خبر: 2635 |
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۶:۳۶ | ارسال توسط :
۰
5
ارسال به دوستان
پ

وجود ۲۵۰۰اثر تاریخی شناخته شده در کهگیلویه و بویراحمد معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناخته شده در این استان وجود دارد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت «مسعود شفیعی» گفت معمولا همه آثاری که در فهرست آثار ملی ثبت می شوند در کمیته […]

وجود ۲۵۰۰اثر تاریخی شناخته شده در کهگیلویه و بویراحمد
معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناخته شده در این استان وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت «مسعود شفیعی» گفت معمولا همه آثاری که در فهرست آثار ملی ثبت می شوند در کمیته ثبت ملی کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و بعد ثبت نهایی می شود.

وی اظهارکرد: این آثار شامل ۲۳ امام زاده، ۱۹ بنای گورستان، ۱۳ پل تاریخی، ۱۰۱ محوطه تاریخی، ۵۲ اثر تعیین حریم شده، ۵۴ اثر ثبت معنوی یا ناملموس، ۵ اثر ثبت طبیعی، ۵مسجد ثبتی است.

معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همچنین کل اشیای تاریخی موجود در موزه استان سه هزار و ۶۲۲ اثر است که از این تعداد، ۳۱۶ اثر در موزه استان در حال نمایش است.

شفیعی تصریح کرد: تاکنون نزدیک به ۵۰۰ شی مرمت شده و تقریبا ۷۸۰ قلم آثار و اشیای تاریخی استان به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: حدود ۶ بازی محلی از جمله “کپروشک”، “کله روانک”، “گرنا دوال” و … ثبت کرده ایم.

معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیشتر آثار ثبت شده در حوزه گرمسیری از جمله کهگیلویه، گچساران و بهمئی بوده و در سال گذشته و امسال ۷۰ درصد آثار ثبت شده در حوزه باشت و گچساران بوده است.

شفیعی عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون ۴ تا ۸ اثر که جز آثار ناملموس ثبت شده مربوط به غذاهای محلی است. در سال جاری یک مورد کمیته ثبت آثار تشکیل شد که ۵ اثر به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه یک کمیته ثبت طبیعی در ۲۳ مرداد ماه داریم که ۱۰ پرونده برای ثبت آماده کرده ایم، تصریح کرد: احتمالا آبان ماه در چابهار یک کمیته ثبت داریم و برای ثبت ملی شرکت می کنیم و نهایتا آخرین کمیته ثبت در اوایل بهمن ماه است که با دست پر شرکت خواهیم کرد.

معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: سال گذشته ۴۰ مورد ثبت اثر داشته ایم که امسال با اشیای تاریخی و موزه ای ۵۰ مورد به ثبت رسانده ایم.

شفیعی اظهارکرد: هم اکنون در حال آماده سازی پرونده ثبت جهانی “تنگ سولک” بهمئی و بافت تاریخی دهدشت به عنوان پایگاه ملی هستیم.

وی تاکید کرد: تنگ سولک بهمئی جز آثار شاخص و مهم که مربوط به دوره اشکانی الیمایی است و به خاطر سنگ نوشته ها و نقش برجسته هایی که دارد منحصر به فرد است. هر ساله اگر نیاز به مرمت داشته باشد مرمت می کنیم. یکی از سنگ های این اثر را پایان تیر ماه مرمت کرده ایم.
انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید