دوشنبه, ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-12-11
کد خبر: 52243 |
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۷ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فعالان زیست محیطی پیشگام در هوای آتش سوزی جنگل های گچساران و باشت به گزارش صدای باشت ، تشکل زیست محیطی حیات سبز با برپایی دوره های آموزشی برای توانمندسازی جوامع محلی به منظور کاهش آتش سوزی در جنگل های مناطق حفاظت شده دیل و خامی در شهرستان های گچساران و باشت پیش قدم شده […]

فعالان زیست محیطی پیشگام در هوای آتش سوزی جنگل های گچساران و باشت

به گزارش صدای باشت ، تشکل زیست محیطی حیات سبز با برپایی دوره های آموزشی برای توانمندسازی جوامع محلی به منظور کاهش آتش سوزی در جنگل های مناطق حفاظت شده دیل و خامی در شهرستان های گچساران و باشت پیش قدم شده است.

در این دوره آموزشی که با استقبال جوامع محلی نزدیک به جنگل های مناطق حفاظت شده همراه است دیل و خامی می شود تشکل زیست محیطی حیات سبز برای کاهش آتش سوزی در جنگل های این منطقه از طریق فرهنگ سازی جستجو می کند.

منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که ۹۵درصد عوامل آتش سوزی های طبیعی انسان ها هستند به همین خاطر امید می رود این تلاش ها گامی گرهگشا برای کاهش خطرات حریق با مشارکت جوامع محلی باشد.

مناطق دیل و خامی که با ۳۵ هزار مساحت ۱۰درصد از مناطق حفاظت شده استان کهگیلویه و بویراحمد را به خود اختصاص داده است بهار و تابستان هر سال شاهد آتش سوزی های زیادی است که به علت سختی عبور، معمولا اطفای حریق در این مناطق چند روزه است. طول می انجامد و بخش وسیعی از طبیعت را می بیند.

برپایی ۱۵ دوره آموزشی

معاونت حفاظت محیط زیست گچساران گفت کل مردمی محیط زیست محیطی سبز با برپایی ۱۵ آموزشی ۲ ساعت از اسفند سال ۰۱: برای حفاظت از محیط زیست برای حفاظت از محیط زیست برای حفاظت از محیط زیست گیاهی استفاده می شود.

قدرت علی پور افزود: در این دوره آموزشی یکهزار نفر از جوامع محلی با آشنایی با مسائل طبیعی در سلامت، سلامت و وضعیت معیشتی ساکنان نزدیک به جنگل ها با راهکارهای دمایی از آتش سوزی در این مناطق آشنا شدند.

وی بیان کرد: روستاهای دیل، انجیرسیاه، در گچساران، عشایر مناطق نزدیک رود رونه و روستای پهریز در باشت از مهمترین مناطق برگزاری این دوره های آموزشی اند.

معاونت حفاظت محیط زیست گچساران تاکید کرد:اقدام شماری از اهالی مناطق جنگلی ساکن برای جمع آوری بطری های آب معدنی و شیشه های رها شده در طبیعت با توجه به اینکه این اشیا مانند ذره بین عمل کرده و می تواند باعث آتش سوزی شود. ثمره همین آموزش ها بوده است.

علی پور با اشاره به اینکه برای مکان های طبیعی برای جزیی تغییر رفتار با طبیعت از طریق فرهنگ سازی تاکید ندارد:این آموزش ها با همکاری تشکل های زیست محیطی در شهرستان های گچساران و باشت ادامه دارد.

وی تاکید کرد:تشکل مردمی حیات سبز با ۵۰۰ نفر عضو از با سابقه ترین تشکل های مردمی در شهرستان های گچساران و باشت است.

برنامه های دولت برای کاهش آتش سوزی

بدون هزینه هم برای حفظ مکان های طبیعی کار نشسته اند و با اقدام هایی مانند راه های ماشین رو، بررسی مناطق مستعد آتش سوزی، برنامه ریزی برای ایجاد آتش بر و تسطیح زمین برای فرود بالگرد سعی در مهار آتش سوزی های احتمالی دارند.

اداره حفاظت محیط زیست گچساران با اشاره به اینکه راه های دسترسی به مناطق حفاظت شده یکی از راه های کاهش جنگل ها در آتش سوزی است: تنها یک راه دسترسی ماشین رو به منطقه حفاظت شده دیل بسته شد.

علی پور کرد: بررسی میدانی به منظور شناسایی نقاط مستعد آتش سوزی در ۱۶ نقطه منطقه حفاظت شده شهرستان های گچان و باشت انجام شده و قرار گرفتن در این مناطق جنگلی ایجاد می شود.

وی بررسی کرد: همچنین اداره محیط زیست گچساران اقدام به ساخت جان پناه و یک پایگاه امدادی در بلندترین نقطه کوه دیل کرده تا در آتش سوزی به عنوان یک پایگاه مرکزی حریق در آتش سوزی استفاده شود.

صدور اولین هشدار

مدیرکل وب محیط زیست محیطی کهگیلویه ویراحمد با صدور فرمان هشدار زیست محیطی برای طبیعت استان گفت : خطر در کمین طبیعت و زیستگاه حیات وحش استان است.

اسلام جاودان با اشاره به بارندگی های مناسب امسال در کهگیلو و بویراحمد و وجود علفزارهای پر پشت اضافه:اگر همکاری و آماده سازی در زمینه رفتار با طبیعت وجود خرد باشد با آتش سوزی های تلخ تر از سنوات گذشته مخفی شده است.

وی فصل تاکید کرد: با نزدیک شدن به گرما و خشک شدن علوفه ها، احتمال آتش سوزی در بستر زیستگاه ها و تالاب ها افزایش می یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بخشی از اقدام های محیط زیست استان بیان کرد: تشکیل تیم آتش در یگان حفاظت محیط زیست، خرید تجهیزات اطفاییق، برنامه های آموزشی با محیط زیست محلی حاشیه زیستگاه ها و مناطق مستعد آتش سوزی، ایجاد بر و بستن جاده های ماشینی دسترسی به مراتع از جمله برنامه های آتش این اداره کل برای اجرای آتش سوزی در سال جاری است.

جاودان خرد از مردم خواست در زیستگاه ها و طبیعت آتش روشن نکنند، در صورت روشن کردن آتش از خاموش شدن آن، قبل از ترک محل مطمئن شوند.

وی ادامه داد: گردشگران در صورت وزش باد هرگز آتش روشن نشوند، چرا که در چنین شرایطی باد باعث افزایش حجم آتش و انتقال آن از طریق گدازه شده و احتمال آتش سوزی در سطح وسیع می شود.

جاودان خرد سامانه ۱۵۴

۰ را سریعترین راه ممکن برای اطلاع رسانی ذکر کرد و افزود: شهروندان در صورت مشاهده دود در طبیعت در لحظه نخست و طلایی که آتش خود را انجام دهند.

وی سامانه های ۱۵۰۴ منابع طبیعی، ۱۱۰ پلیس و ۱۲۵ آتش نشانی از دیگر راهکارهای گزارشی برای اطلاع رسانی به مردم در خصوص آتش سوزی های جنگل و مراتع استان ذکر کرد.

نگاهی به مناطق حفاظت شده خامی و دیل

منطقه حفاظت شده کوه خامی، با مساحت ۲۵،۶۷۱ منطقه در بین شهرستان های گچساران و باشت در جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد که این منطقه کوهستانی با هدف حمایت از جمعیت جانوری پلنگ، بز و پازن، قوچ، میش و کبک دری دارد. سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه حفاظت شده مورد حفاظت قرار گرفت.

بلوط، انجیر وحشی، گون و زالزالک از گونه های گیاهی مهم این منطقه حفاظت شده است.

منطقه حفاظت شده کوه دیل نیز در شهرستان گچساران با مساحت ۱۰ هزار و ۳۷۴، پوششش جنگلی از نوع بلوط،بنه،بادام، زالزالک یک میراث طبیعی به حساب می آید.

منطقه حفاظت شده کوه دیل در۱۳ کیلومتری شمال شهر دوگنبدان( گچساران ) ، ۲۷ کیلومتری جنوب غربی شهر چرام، ۴۳ کیلومتری شرق شهر دهدشت، ۶ کیلومتری غرب منطقه حفاظت شده کوه خامین و ۷کیلومتری منطقه حفاظت شده کوه خیز و سرخ قرار دارد.

این منطقه حفاظت شده است که در سال ۱۳۷۸ در برگیرنده تمامی کوه دیل با جنگل های باستانی بلوط به طول ۲۶ کیلومتر و ارتفاع بیش از ۲ هزار متر،کوهستان دیل جزیی از سازه های آب ساز طبیعی منطقه بزرگ رودجراحی- رود زهره می باشند ثبت شده است. .

 

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید