جمعه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-20
کد خبر: 4083 |
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹ | ارسال توسط :
۰
7
ارسال به دوستان
پ

به  گزارش ایرنا،براساس آمار رسمی این استان با اختلاف فاحش نسبت به استان های دیگر رتبه نخست بیشترین افزایش بارندگی های پاییزی امسال نسبت به میانگین بلند مدت را دارد.  همچنین براساس اعلام دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد در ۲ سال اخیر از نظر میانگین بارندگی استان ها در رتبه دوم پربارش ترین […]

به  گزارش ایرنا،براساس آمار رسمی این استان با اختلاف فاحش نسبت به استان های دیگر رتبه نخست بیشترین افزایش بارندگی های پاییزی امسال نسبت به میانگین بلند مدت را دارد.

 همچنین براساس اعلام دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران کهگیلویه و بویراحمد در ۲ سال اخیر از نظر میانگین بارندگی استان ها در رتبه دوم پربارش ترین ها قرار داشته است

با وجود این اما کهگیلویه وبویراحمد از داشتن تجهیزات مانیتورینگ هواشناسی و ایستگاه های خودکار باران سنجی  محروم است.

این  در حالی است که استان به دلیل وجود ۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار کیلومتر آب راه همواره در معرض خسارت های ناشی از سیلاب است که این ویژگی های طبیعی تقویت تجهیزات مدیریت بحران و پیش بینی هواشناسی را  ضروری تر کرده است.

پیش بینی تغییر و ناپایداری جوی در بخش های گوناگون نقش اثرگذاری در تصمیم سازی های  مسوولان در پیشگیری از بروز حوادث طبیعی دارد و داده های علم هواشناسی در صنعت ترابری هوایی، دریایی، جاده ای، ریلی، کشاورزی و محیط زیست کاربرد فراوانی دارد.

توسعه ایستگاه های هواشناسی و شبکه های مرتبط با آن در ایران به سال های پایانی دهه ۳۰هجری خورشیدی بازمی گردد که هواشناسی کشورمان به عنوان یکصد وسومین عضو سازمان هواشناسی جهانی به عضویت این سازمان جهانی درآمد.

در طی چند دهه اخیر اما تغییراتی در این حوزه ایجاد شد به این معنی که پیش از انقلاب اسلامی سازمان هواشناسی در خدمت صنعت هوایی بود اما پس از پیروزی انقلاب، بخش ‌های تحقیقاتی کشاورزی، دامداری، آبیاری و … نیز به آن افزوده شد.

تجهیزات مورد نیاز هواشناسی

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: بهره وری از تجهیزات مانیتورینگ در استان با توجه به مقدار بارش ها ضرورتی است که مغفول است.

رضا کاکاوند اضافه کرد: در صورت وجود چنین تجهیزاتی کارشناسان هواشناسی به صورت آنلاین اطلاعات پیش بینی را از سازمان مرکزی دریافت می کنند.

وی تاکید کرد: وجود تجهیزات مانیتورینگ امکان دسترسی آنلاین دفتر مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد به داده های هواشناسی را فراهم می کند و باعث می شود اقدام های لازم برای کاهش خسارت های سیل به صورت بهینه تری  از سوی مسئولان انجام شود.

کاکاوند عنوان کرد: در صورت وجود زیرساخت های لازم نیاز به حضور کارشناس هواشناسی در صدا و سیما وجود دارد و کارشناسان این اداره کل از طریق مانیتور پیش آگاهی ها را اطلاع  رسانی می کنند.

هم اکنون تعدادی از استان های کشور تجهیزات مانیتورینگ را در اختیار دارند.

وی بیان کرد: اجرای فیبر نوری هواشناسی برای ارتباط آنلاین با صدا وسیما نیاز دیگری است که تفاهم نامه آن با شرکت مخابرات کهگیلویه و بویراحمد منعقد شده است.

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تامین این تجهیزات به کمتر از ۱۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد.

کاکاوند در ادامه گفت:هم اکنون هشدارهای هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد به صورت سنتی دریافت و به مدیریت بحران استان اعلام می شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون میزان بارندگی ها در همه ایستگاه های استان به صورت سنتی ثبت می شود و نیاز است تا این ایستگاه ها به تجهیزات خودکار مجهز شود.

وی تاکید کرد: با وجودی که ساختمان ایستگاه هواشناسی باشت و تجهیزات آن آماده افتتاح است اما بهره برداری از آن معطل تامین اعتبار برای خرید تجهیزات اداری و انشعابات برق و گاز است.

 رتبه نخست باران های پاییزی

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: استان پاییز امسال از نظر مقدار،  رتبه نخست بارندگی در میان استان های کشور را دارد.

کاکاوند اظهار داشت: میزان بارندگی های  پاییز امسال در ایستگاه های  مختلف بین ۴۵ تا ۶۵ درصد نسبت به میانگین بلند مدت افزایش نشان می دهد.

به گفته وی میانگین بلندمدت باران در این کهگیلویه و بویراحمد۵۳۹.۶ میلی متر است، اما تاکنون ۳۵۸ میلی متر باران در استان ثبت شده است، این در حالی است که تا بیستم آبان ماه امسال بارانی در این استان ثبت نشده بود.

این آمار بدان معناست باران های سیل آسا در کهگیلویه و بویراحمد همواره وجود دارد.

میزان بارش باران  سال زراعی جاری در ایستگاه های یاسوج ۳۵۴.۴،  دوگنبدان ۳۴۹/۱، امامزاده جعفر ۴۴۷.۴، سی سخت ۳۴۷.۳، دهدشت۲۱۳.۶ و لیکک ۳۰۸.۹ میلی متر گزارش شده است.

میزان بارش باران در مدت مشابه پارسال در ایستگاه های یاسوج ۲۴۶.۵، سی سخت ۲۲۸.۷، دوگنبدان ۱۵۸.۵، دهدشت ۲۱۶.۳، لیکک ۱۹۲.۴و امامزاده جعفر ۱۸۱.۳ میلی متر گزارش شده بود.

میانگین بارندگی بلندمدت سالانه در ایستگاه های یاسوج ۸۰۲.۳، سی سخت ۶۷۷.۸، دوگنبدان ۴۲۴.۳، دهدشت۵۰۱.۲، لیکک ۴۰۱و امامزاده جعفر ۴۱۳میلی متر ثبت شده است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارش های امسال در ایستگاه امامزاده جعفر از توابع شهرستان گچساران از میانگین بلند مدت سالیانه پیشی گرفته است.

ولی بهره مند اظهار داشت: در حالی که میانگین سالیانه بلندمدت باران در ایستگاه امامزاده جعفر ۴۳۱ میلی متر است از ابتدای سال آبی جاری همزمان با اول مهر تاکنون ۴۴۷.۴ میلی متر باران در این ایستگاه ثبت شده است.

وی بیان کرد: تاکنون ۸۰ درصد از میزان بارش های بلندمدت سالیانه باران در ایستگاه شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران محقق شده است.

بهره مند عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۴۹ میلی مترباران در ایستگاه شهر دوگنبدان گزارش است این در حالی است که میانگین بلند مدت باران دراین شهر۴۲۴ میلیمتر است.

خسارت های ناشی از بارندگی های پاییزی

مدیر کل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت : با توجه به اینکه باران ها سالیانه به خسارت هایی را به بخش های مختلف استان وارد می کند تقویت زیرساخت های مدیریت بحران در کهگیلویه وبویراحمد ضروری است.

محمد محمدی با یادآوری کوهستانی بودن کهگیلویه و بویراحمد، دور دست بودن برخی مناطق، وجود رودخانه ها و باران های سیل آسا،  تاکید کرد: استان نیازمند توجه بیشتری برای افزایش  تجهیزات مدیریت بحران در زمینه بارندگی هاست.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید