کارگاه آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ( ویژه کارگران ساختمانی ) با حضور کارشناسان استانی وشهرستانی و همچنین کارگران ساختمانی در سالن تامین اجتماعی شهرستان باشت برگزار شد رئیس سازمان تامین اجتماعی شهرستان باشت در این آیین ضمن خیرمقدم به کارشناسان و شرکت کنندگان گفت:در این کارگاه آموزشی آقای مهندس عزیزی رئیس و کارشناس […]
کارگاه آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ( ویژه کارگران ساختمانی ) با حضور کارشناسان استانی وشهرستانی و همچنین کارگران ساختمانی در سالن تامین اجتماعی شهرستان باشت برگزار شد
رئیس سازمان تامین اجتماعی شهرستان باشت در این آیین ضمن خیرمقدم به کارشناسان و شرکت کنندگان گفت:در این کارگاه آموزشی آقای مهندس عزیزی رئیس و کارشناس ارشد اقتصاد و برنامه ریزی تامین اجتماعی استان درباره خدمات تامین اجتماعی در حوزه کارگران ساختمانی و آقای مهندس مهدی پور رئیس سابق اداره کار شهرستان گچساران و بازرس فعلی اداره کار شهرستان باشت درباره حوادث ساختمانی و مشکلاتی که می تواند گربیانیگر کارگران ساختمانی شود مطالبی را ارائه خواهند کرد.
دکتر رامین بهیارفر افزود: آقای مهندس سهمگین رئیس اتحادیه کارگران صنفی شهرستان های گچساران و باشت نیز مطالب آموزشی را عنوان می کنند که ایشان نیز استفاده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: بسیاری از مردم عنوان می کنند سازمان تامین اجتماعی نهادی پولدار و قوی است اما در شهرستان باشت اداره تامین اجتماعی با وجود ۲۰ سال سابقه هنوز با کمبود امکانات و سیستم صوتی مواجه است .
بهیارفرگفت: برای اینکه خدمات تامین اجتماعی به نحو شایسته ای به جامعه هدف ارائه شود از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.
عزیزی رئیس و کارشناس ارشد اقتصاد و برنامه ریزی تامین اجتماعی استان نیز گفت: در این جلسه مطالبی را درخصوص خدمات و مزایای تامین اجتماعی به کارگران ساختمانی و قوانین و مقررات کارگر ساختمانی بیان می کنیم.
وی بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که از بودجه دولت استفاده نمی کند و بودجه آن از محل حق وصول کارفرمایان و بیمه شدگان اخذ می شود که بخشی از این حق بیمه ها را سرمایه گذاری و بخشی نیز به بازنشتگان پراخت می شود.
عزیزی ابراز داشت: سازمان تامین اجتماعی خدمات خود را در دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت به بیمه شدگان ارایه می دهد.
وی گفت: در قالب خدمات کوتاه مدت در بخش کارگران ساختمانی سه خدمت به کارگران ساختمانی ارایه می شود که دفترچه درمانی از جمله آنهاست و توصیه می شود در حفظ ونگهداری این دفترچه تلاش شود.
این کارشناس عنوان کرد: استفاده از دفترچه تامین اجتماعی تنها مختص به بیمه شده بوده و استفاده اشخاص دیگر از آن غیرقانونی است.
عزیزی افزود: عمر دفترچه های درمانی حداقل چهار ماه است و چنانچه زیر این مهلت به اتمام برسد باید به کمیسیون پزشکی برود.
وی اظهار داشت: دومین خدمتی که سازمان تامین اجتماعی به کارگران ساختمانی بیمه شده ارایه می دهد در بحث حادثه ناشی از حین کار است یعنی اگر در حین کار اتفاقی برای کارگران رخ دهد تامین اجتماعی در قبال آن حادثه مسئولیت و تعهد دارد .
عزیزی بیان کرد: حادثه به اتفاقی ناگهانی گفته می شود که در حین انجام وظیفه و به موجب کار بیمه شده رخ می دهد و اگر کارفرما یا مالک ساختمان به کارگر کاری غیر از امور ساختمان محول کند و اتفاقی برای کارگر بیفتد تامین اجتماعی در قبال حادثه تعهدی نخواهد داشت.
رئیس و کارشناس ارشد اقتصاد و برنامه ریزی تامین اجتماعی استان عنوان کرد: دونوع حادثه وجود دارد که شامل حادثه ناشی از کار و حادثه غیر ناشی از کار می شود و ما با بخش اول سر و کار و تعهد داریم .
وی افزود: بیمه از ریشه بیم به معنی ترس از آینده است و به خاطر اینکه نمی دانیم در آینده چه اتفاقی می افتند خود را بیمه می کنیم.
عزیزی به کارگران ساختمانی را به پیشگیری در حوزه فنی و بهداشتی توصیه کرد و گفت: گاهی خارج از پیش بینی ها برای کارگر اتفاق می افتد که باید خانواده ، کارفرما یا نماینده کارفرما ظرف سه روز اداری به امور بیمه شدگان شعبه تامین اجتماعی مراجعه کند و فرم گزارش حادثه را مطابق با واقعیت تکمیل کند.
وی ابراز داشت: این فرم سه برگ دارد که باید پس از تکمیل، یکی در اختیار تامین اجتماعی، یکی به اداره کار و یکی نزد بیمه شده و کارفرما باقی بماند .
رئیس و کارشناس ارشد اقتصاد و برنامه ریزی تامین اجتماعی استان اظهار داشت: این فرم باید پس از تکمیل در شعبه تامین اجتماعی ثبت شود و همکاران ما در امور فنی بیمه شدگان در اسرع وقت که آثار حادثه وجود داشته باشد به محل حادثه مراجعه و بررسی می کنند.
وی گفت: بررسی حادثه دو حالت دارد که یا کارگر مقصر است و یا کارفرما که اگر مقصر کارگر باشد سازمان تامین اجتماعی تمام تعهدات خود را انجام می دهد.
این مسئول ابراز داشت: اگر برای کارگر حین کار در همان ساعت اول شروع کار اتفاقی بیفتد و سابقه ای هم نداشته باشد و فوت کند برای همیشه به بازماندگان بیمه مستمری پرداخت خواهد شد و چنانچه نقص عضو شود در کمیسیون پزشکی بررسی می شود.
وی ادامه داد: در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی نیز اگر نقص عضو ۱۰ تا ۳۳ درصد باشد مبلغی یکجا
رئیس سابق اداره کار گچساران و بازرس فعلی اداره کار شهرستان باشت در این آیین به فلسفه برگزاری این دوره ها اشاه کرد و گفت: تا دو سال قبل وزراتخانه ها کاری به مسائل ایمنی نداشتند و برگزاری این دوره ها چندان مهم نبود ولی به واسطه بالا رفتن آمار حوادث در سطح کشور برگزاری این دوره ها به قانون تبدیل شد و این دوره ها باید به صورت مرتب و منظم در تمام استان ها و شهرستان ها برگزار شود.
مهدی پور افزود: هدف از برگزاری این دوره های آموزشی کاهش آمار حوادث است.
وی بیان کرد: اداره کار ۷ واحد مجزا دارد ولی کارگران بیشتر با دو واحد بازرسی کار و روابط کار سر و کار دارند .
این کارشناس ابراز دشت: واحد بازرسی کار کنترل مسائل ایمنی را برعهده دارد و از جمله شرح وظایف آن بررسی حوادث ناشی از کار است.
مهدی پور گفت: اگر برای فردی در محیط کار حادثه ای پیش بیاید رئیس اداره کار نمی تواند ورود کند و بررسی این موضوع با بازرسین کار است .
وی عنوان کرد: رئیس هر اداره کاری برای بازدید از یک مجموعه باید هماهنگ کند اما بازرسین کار براساس اختیاراتی که قانون برای انها مشخص کرده است در طول ۲۴ ساعت شبانه روز آزاد هستند از واحدهای تولیدی سرکشی و برای انجام آزمایش نمونه برداری کنند.
مهدی پور اظهار داشت:بازرسان دو مدل بازرسی دارند که شامل ادواری و برنامه ریزی است که بازرس یک برنامه منظم سالانه دارد و باید آن را به استان منعکس کند.
وی افزود: بازرس طی این برنامه به صورت مرتب و ماهیانه به کارگاها مراجعه و حقوق ، مزایا, تجهیزات ایمنی را بررسی می کند و نهایتا موارد نقض و مشکلات را مکتوب به کارگاه ارجاع می دهد و کارگاه موظف است موارد نقض را ظرف یکماه رفع کند و گزارش کتبی را به اداره کار ارایه دهد در غیر اینصورت بار دومی که بازرس کار به کارگاه مراجعه می کند و موارد رفع نشده باشد به سیستم قضایی معرفی خواهند شد.
بازرش اداره کار شهرستان باشت ابراز داشت: بازرسین کار ضابطین قضایی هستند و گزارشی که بازرس کار به سیستم قضایی ارایه می دهد قاضی می تواند براساس ان حکم صادر کند.
وی گفت: تشکیل کمیته های حفاظت فنی و آموزش دوره های ایمنی از دیگر وظایف انهاست.
مهدی پور اظهار داشت: از واحدهای مهم دیگری که کارگران در سازمان تامین اجتماعی با آن سر و کار دارند واحد روابط کار است که اگر حق و حقوق کارگری را پرداخت نکنند به آن مراجعه می کنند .
وی ابراز داشت: اعضای هیات تشخیصدر روابط کار سه نفر است که نماینده کارگران، نماینده کارفرمایان و نماینده دولت هستند و ابتدا به ساکن کارگر به آن مراجعه می کند و در فرمی مشخصات خود و صاحب کار و موارد نقض را می نویسد و تحویل کارشناس مربوطه می دهد .
مهدی پور افزود: کارشناس مربوط روز و ساعت مشخصی را تعیین می کند تا کارگر و کارفرما در آن جلسه به همراه مدارک و مستندات حضور پیدا کرده و کلامی نیز از حق خود دفاع کنند و در نهایت هیات به صدور رای اقدام می کند و به مرحله اجرا می رسد.
وی گفت: اگر هریک از طرفین به رای اعتراض داشته باشد می تواند اعتراض کند و در این صورت پرونده به هیات دوم روابط کار می رود که اعضای آن سه برابر هیات اول هستند .
مهدی پور تصریح کرد: فرق رای هیات اول و دوم در این است که رای هیات اول قابل اعتراض است اما رای هیات دوم لازم اجراست.
وی بیان کرد: در بروز حوادث دو عامل انسانی و طبیعی تاثیر گذار است و رعایت مسائل ایمنی باید انجام شود.
این بازرس کار گفت: کارفرمایان باید محیط کار را برای کارگران تجهیز کنند و کارگاه ها براساس استاندارد ساخته شوند
مهدی پور افزود: طبق قانون، کارفرما باید سالی دو دست لباس کار در اختیار کارگر قرار دهد و وسایل و البسه ایمنی و حفاظت ایمنی فردی را برای کارگر تامین کند.
حبرنگار: فتح الله پوران پور