زیرساخت های صیانت از جنگل و مراتع باشت ضعیف است. معاون فرماندار باشت در نشست پیگیری وقوع جرم حوزه منابع طبیعی که در سالن دادگستری باشت با حضور مسولان امام جمعه ؛ رئیس دادگستری ؛ دادستان ؛ فرمانده سپاه ناحیه شهرستان ؛ فرمانده انتظامی ؛ شهردار ؛ رئیس شورای شهر باشت گفت: زیرساختهای انسانی و […]
زیرساخت های صیانت از جنگل و مراتع باشت ضعیف است.
معاون فرماندار باشت در نشست پیگیری وقوع جرم حوزه منابع طبیعی که در سالن دادگستری باشت با حضور مسولان امام جمعه ؛ رئیس دادگستری ؛ دادستان ؛ فرمانده سپاه ناحیه شهرستان ؛ فرمانده انتظامی ؛ شهردار ؛ رئیس شورای شهر باشت گفت: زیرساختهای انسانی و تجهیزاتی این شهرستان برای صیانت از ثروت خدادادی جنگلها و مراتع ناچیز است.
محسن ظفری اظهار داشت: شهرستان باشت با ۱۰۵ هزار هکتار جنگل و مرتع نیازمند توجه ویژه برای حفاظت از عرصههای ملی است.
نادر گرامی رئیس شورای اسلامی باشت می گوید: جذب نیروهای متخصص برای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست در شهرستان باشت ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی ابراز داشت: اختصاص اعتبار برای خدمات پشتیبانی امدادگران اطفای حریق در زمان بروز آتش سوزی و دورههای آموزش برای عموم مردم به ویژه کشاورزان نیازهای دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دادگستری باشت گفت: برنامه ریزی دقیق هنگام اجرای طرح های عمرانی و برپایی دوره های آموزشی برای جلوگیری از نیازهای صیانت از منابع طبیعی این شهرستان است.
وی بیان کرد: :برخی طرح های عمرانی به ویژه حوزه راهسازی باعث تخریب منابع طبیعی در باشت شده است.
علی حسینی دادستان باشت نیز گفت با تخریب کنندگان منابع طبیعی این شهرستان به شدت برخورد میشود.
حجت الاسلام عبدالرحیم عبودی امام جمعه باشت به نقش محیط زیست در توسعه و سلامت انسان اشاره کرد و افزود هرچند در هنگام بروز حوادثی چون اتش سوزی در طبیعت بسیج همگانی کارگشاست اما نیروهای متخصص منابع طبیعی و محیط زیست همراه با تجهیزات به کاهش خسارت ها در این گنجینه های ملی اثرگذار است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت هم گفت: کمبود نیروهای قرقبان برای پیشگیری از وقوع جرم به ویژه در زمینه قطع درختان از مهمترین چالشهای منابع طبیعی این شهرستان است.
سامان گرجی تصریح کرد: هم اکنون کارهای حفاظت از عرصههای ملی از سوی کارشناسان و نیروهای خدماتی این اداره انجام میشود.
وی بیان کرد: به دلیل کمبود نیروی انسانی ناچاریم پس از وقوع جرم اقدام به پیگیری کنیم در حالی که باید با نظارت جلوی وقوع جرم گرفته شود.
وی با اشاره به بروز وقوع چندین فقره آتش سوزی در جنگل و مراتع باشت ضمن قدردانی از همه دستگاههای اجرایی و مردم در زمان بروز آتش سوزی در جنگلها و مراتع خواستار اختصاص نیروهای قرقبان به این شهرستان شد.
گرجی گفت: امسال پنج فقره آتش سوزی قابل پیگیری و تشکیل پرونده و ۱۰ فقره آتش سوزی با وسعت کمتر در جنگلها و مراتع در این شهرستان رخ داده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت گفت: تلاشهای گسترده از محلهای مختلف برای جذب نیروی انسانی جدید برای حل این مشکل بی نتیجه بوده است.
گرجی با بیان اینکه ۵۰ درصد آتش سوزیهای جنگل و مراتع در سال جاری توسط عوامل انسانی رخ داده است گفت: جذب نیروهای قرقبان آموزش دیده برای صیانت از منابع طبیعی نیازی اساسی است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست باشت گفت: این شهرستان با بیش از ۲۵ هزار هکتار منطقه حفاظت شده خامی و ۱۸ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع کوه لار تنها یک نیروی رسمی (رئیس اداره) دارد.
سید یعقوب سادات عنا افزود: این اداره تنها ۲ نیروی شرکتی دارد که براساس قانون اعزام این نیروها بهمأموریت خلاف قانون است.
وی با یادآوری وظایف این اداره در زمینه دستگیری شکارچیان غیرمجاز، مهار آتش سوزیها و دیگر تخلفات زیست محیطی از مسئولان خواست برای این معضل چاره اندیشی کنند.
سادات عنا به ناچیز بودن اعتبار اختصاص یافته به محیط زیست در سالهای پیش اشاره کرد و افزود: با توجه به در پیش بودن کمیته برنامه ریزی نیاز است مسئولان توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
سطح مراتع و جنگلهای این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار است که از این میزان ۷۸ هزار هکتار جنگل است.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان باشت گفت: غیربومی بودن پرسنل اداری از مشکلات این شهرستان در زمان بروز حوادث است.
فرشاد رستمی افزود: برای تغییر این وضعیت بایدشرط سه سال سکونت به ۱۵ سال تغییر کند.
فرمانده انتظامی باشت نیز گفت: آموزش یک گروه ۱۰۰ نفری از طبیعت دوستان برای زمان بحران هایی مانند سیل،زلزله و آتش سوزی ضروری است.
چشم مهتاب بیان کرد: می توان ساز و کاری تعریف کرد تا حق الزحمه ای برای این امدادگران در زمان اعزام در نظر گرفت.
شهردار باشت بابیان اینکه آتش نشانان این شهر در زمان درزمان آتش سوزی به خارج از شهر اعزام می شوند.
لطف الله موسوی افزود:در صورتی که در زمان اعزام نیروها حادثه ای در شهر رخ دهد امکان اعزام نیرو برای امداد و نجات حادثه دیدگان وجود ندارد.
جواد شمشیری رئیس جهاد کشاورزی باشت با اشاره به اینکه درسال های اخیر برخی از عرصه های ملی برای زراعت به کشاورزان واگذار شده گفت: بهره برداران قبل از واگذاری باید راهکارهای پیشگیرانه آتش سوزی این زمین ها متعهد شوند.
شهرستان ۲۲ هزار نفری باشت در ۱۱۰ کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
خبرنگار فتح الله پوران پور