شنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-07-27
کد خبر: 59184 |
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲ | ارسال توسط :
۰
2
ارسال به دوستان
پ

آغاز مراسم روز درختکاری درراستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بوستان شهرستان باشت +تصاویر مراسم روزدرختکاری در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در شهرستان باشت آغاز شد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت ، مراسم روز درختکاری در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شهرستان باشت درمنطقه (نسه شهر […]

آغاز مراسم روز درختکاری درراستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بوستان شهرستان باشت +تصاویر

مراسم روزدرختکاری در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در شهرستان باشت آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت ، مراسم روز درختکاری در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شهرستان باشت درمنطقه (نسه شهر بوستان ) باحضور فرماندار ، رییس دادگستری ، دادستان جانشین سپاه پاسداران شهرستان ، رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد رئیس وکارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان و دانش آموزان آغاز شد.

پویش نهال کاری در شهرستان باشت با حضور مسوولان استانی و شهرستانی آغاز شد.

نادر گرامی فرماندار باشت در حاشیه آغاز عملیات اجرایی کاشت نهال در این شهرستان اظهار داشت: با توجه به نیاز و ضرورتی که در کشور مبنی بر‌ کاشت ۱ میلیارد درخت طی ۴ سال دیده شد امروز ۱۱ آذر برنامه کاشت درخت طبق سیاست های کلان کشوری و دولت سیزدهم در شهرستان باشت را شروع کردیم.

فرماندار باشت افزود:کاشت درخت در عرصه های منابع ملی به جهت حفظ محیط زیست و توسعه پایدار کشور در دستور کار است.

وی افزود: امیدواریم پس از کاشت این درختان که در عرصه های ملی کاشت می‌شوند اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بتوانند با حفاظت و حراست از این درختان شاهد توسعه محیط زیست در شهرستان طی سال های آتی باشیم.

سیدعلی رجایی منفرد دادستان شهرستان باشت در حاشیه عملیات اجرایی کاشت نهال در این شهرستان اظهار داشت: در ابتدا باید از زحمات اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تشکر کنم نفس کار خیلی خوب است چند نکته لازم است گوشزد کنم در بنرها نوشتیم درخت کاری مردمی ما می بینیم که همه افرادی که تشریف آوردند مسئولان هستند ما باید فرهنگ سازی کنیم که این کار به سمت مردمی بودن حرکت کند و این بحث حفاظت و کاشت درخت را به مردم بسپاریم و واقعا از ظرفیت مردمی بودن استفاده کنیم و می بینیم که حضور مردم کمرنگ است و علتش این است که فرهنگ سازی نکردیم.

رجایی منفرد با اشاره به ضرورت حفظ عرصه های طبیعی موجود افزود: استان ما از باب نعمت های خدادادی، پوشش جنگلی و گیاهی زیادی دارد باید در درجه اول از همین عرصه های موجود که هست مراقبت و نگهداری کنیم ولی متاسفانه در سال های اخیر آسیب به منابع طبیعی و به خصوص قطع درخت در سطح استان و شهرستان روی آوردند که لازم است برخورد جدی صورت بگیرد.

وی با اشاره به نقش مردم در نگهداری این عرصه ها خاطرنشان کرد: خود مردم هم باید دلسوز منابع طبیعی باشند باید بیاییم از ظرفیت های مردم مخصوصا از ظرفیت های شوراهای اسلامی شهر و روستا، بخشداران استفاده کنیم چرا وقتی که درختی قطع می شود مردم باید دلسوز باشند گاهی وقت ها دستگاه قضایی، مراجع نظامی و ضابطین خاص در اداره منابع طبیعی به مشکل بر می‌خورند مردم مطلع هستند که قطع درخت کار چه کسی است ولی متاسفانه همکاری نمی کنند اگر به این سمت و برویم همین عرصه هایی که داریم از بین می روند پس لازم است در حفظ این عرصه ها تلاش کنیم.

دادستان باشت با اشاره به ضرورت نتیجه کار ادامه داد: بحث این است که ما چندین سال است از بیت المال هزینه می کنیم درخت کاری در هر سال معمولا دو سه بار انجام می شود ولی هیچ گونه نتیجه ای نگرفتیم آقایان اگر نتیجه نگرفتیم بیان کنند و گزارش کار و عملکرد هم بدهند که در فلان منطقه درخت کاری انجام شد و این هم ثمره ی آن قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: متاسفانه هزینه می شود بدون اینکه نتیجه ای ببینیم ولی امیدواریم به خاطر اینکه از بیت المال هزینه شده به عنوان حفظ حقوق بیت المال ما نظاره گر هستیم و اگر خدای ناکرده کسانی که متولی امر هستند در حفظ این ها کوتاهی کنند برخورد قانونی و قضائی می کنیم.

وی تاکید کرد: نفس کار خوب است حفظ آن برای رسیدن به ثمر خیلی مهم تر است باید وقتی از بیت المال هزینه شده مردم نتیجه را ببینند نه اینکه هر سال بیاییم در منطقه ای فیلم، بنر یا عکسی بزنیم بعد آقایان گزارش عملکردی ندهند تا سال بعد مجدد همان کار را تکرار کنیم.

وی گفت: اینکه در رسانه ها اعلام کنیم این کار انجام شده و ثمره ای نداشت ضرر همه است و بیت المال بدون از رسیدن به هدف خرج کنیم.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه شروع عملیات اجرایی انتقال نهال به عرصه در شهرستان باشت اظهار داشت: استان ما یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار مساحت دارد یک میلیون و ۳۹۳ هزار هکتار آن منابع ملی است از این مقدار ۸۷۴۰۰۰ هکتار جنگل در سطح استان و بقیه نیز مرتع است.

رهام باقری پور افزود: سرانه جنگل در استان ما ۱/۲هکتار به ازای هر نفر است یعنی سرانه جنگل ما از میانگین کشوری و جهانی خیلی بالاتر است.

وی ادامه داد: هر هکتار جنگل سالانه ۲/۵تن اکسیژن تولید می کند و ۷/۵ تا ۸/۵ تن هم گاز مونوکسید و دی اکسید کربن جذب می کند.

باقری پورافزود: این موارد ذکر شده به غیر از ارزشی است که جنگل در بحث اقتصاد، چوب، حفاظت، تلطیف هوا و نفوذپذیری خاک و …دارد متاسفانه این جنگل هایی که به عنوان یک سرمایه ملی است در معرض تهدیدهایی از جمله آتش سوزی ها، خشک سالی‌ها، آفات و امراض و قطع توسط انسان و بخشی هم پروژه های عمرانی که اجتناب ناپذیر است، قرار دارند.

محراب عبدی رییس منابع طبیعی شهرستان باشت درابتدای مراسم پویش
مردمی درخت کاری در منطقه نسه بوستان شهرستان باشت برگزار شد. ضمن خوش آمد گویی به ادارات و نهادهای دولتی شرکت کنندگان
افزود: این پویش به همت همکاران منابع طبیعی، فرمانداری، دفتر امام جمعه، رییس دادگستری، دادستان، سپاه ناحیه، شهرداری بوستان ، بخشداری بخش بوستان و سایر ادارات و مردم طبیعت
دوست وحافظ جنگل شهر بوستان برگزارشد.
رییس منابع طبیعی شهرستان باشت از عدم حضور مدیران و کارکنان ادارات شهرستان که در این مراسم پویش سراسری شرکت نکردند انتقاد کرد.

عبدی اظهار داشت: این اقدام به منظور احیاء جنگل ها انجام شد و در آینده هم در سایر نقاط مستعد بذر کاری انجام می‌شود.

بلوط، کنار یکی از گونه‌های بومی منطقه رویشی زاگرس است.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری تحلیلی صدای باشت در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید